Selasa, 21 Jun 2011

BENGKANG JAGUNG


bingka jagung ku hangus,,,,,
abaikan yg hangus tue....
yg penting rasanya sgt lazat
hubby n anak2 semua suke.....
dulu kalau teringin beli..
beli pun kadang xde yg sedap...
kdg2 dpt yg keras...
yg nie memang sedap...


 nie lah padahnya bila potong waktu masih panas....
sbnarnya utk mndapat potongan yg cantik...
kita kena tggu dulu bingka tu btul2 sejuk...
baru la cantik potongannya,...
ok lah resepi sy tulis kat bawah nie
 selamat mencuba...

resepi

Bahan2
1 cawan susu cair
1 1/2 cawan air
2 biji telur ayam
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung kastad
1 tin jagung krim dalam tin
3/4 cawan gula
3 s/b butter/majerin cair

Cara2
1. Panaskan oven 180'C dan sapukan minyak loyang 8 inci X 8 inci atau loyang bulat 8 inci.
2. Masukkan semua bahan dalam mangkuk dan kacau rata.
3. Tuangkan bahan dalam loyang dan bakar selama 1 jam.
4. Sejukkan dan potong untuk hidangan minum petang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan